Omgeving

Region Seefeld – Tirols Hochplateau ligt op een zonnig hoogplateau, grenzend aan het grootste Naturgebied van Midden Europa het “Alpenpark Karwendel” maar ook grenzend aan het Wettersteingebergte. Ondanks al dit gebergte, heeft Seefeld toch nog het “great to be alive” gevoel! Voor iedereen die van de natuur houd, is Region Seefeld – Tirols Hochplateau, welke naamsbekendheid heeft verkregen door de Olympische Spelen, veel te bieden in de Winter maar natuurlijk ook in de lente, zomer en herfst.

De voetgangerszone is met de vele winkeltjes, Restaurants, Café’s, Barretjes, een Casino en het “Olympia Centrum” een vergenoegen. In het “Olympia Centrum” vindt U een binnen- en buitenbad, glijbanen, Sauna’s, Solarium maar er is ook een bioscoop waar de nieuwste films worden gedraaid. In de winter is er voor de schaatsliefhebbers een ijsbaan en het typische ijsspel  “Eisstockschiessen” oftewel Curling kan er gespeeld worden.
Region Seefeld – Tirols Hochplateau is heel gemakkelijk te bereiken met de auto, trein of met het vliegtuig maar vanuit Seefeld is het ook heel leuk en makkelijk om dag tripjes te ondernemen.

Op nog maar net 25km ligt Innsbruck, de hoofdstad van Tirol en bekend als Host-Stad voor de Olympischen Spelen, Zijn oude centrum met het huis met “Gouden Dak” is erg bekend en de moeite waard om te bekijken. Het vliegveld van Innsbruck is maar 20 km van Seefeld.

Garmisch-Partenkirchen in Duitsland ligt op maar 35km van Seefeld en is een mooie dagtrip. München is net wat verder, 125 km van Seefeld maar ook gemakkelijk te bereiken per auto of per trein. Het vliegveld van München is ongeveer 150km van Seefeld.

Wanneer het zuiden meer trekt, bij de Brenner Pass (Italië) op nog geen 35km van Innsbruck vind je de bekende Brenner Outlet, een winkelcentrum op de grens met Italie. En ook hier vandaan kan je via verschillende Italiaanse dorpjes leuke dagtrips maken.

Klik voor meer Informatie over: Region Seefeld – Tirols Hochplateau

Klik voor meer Informatie over: Innsbruck